علائم بیماری کبد چرب _بهترین روش درمان کبد چرب گرید 2_کبد چرب

جوش های پوستی بخاطر کبد چرب

کبد چرب(fatty liver) شرایطی است که چربی اضافی در کبد تجمع می یابد، عملکرد ان را مختل می کند و باعث التهاب می شود. دو نوع اصلی از بیماری کبد چرب وجود دارد: بیماری کبد چرب غیر الکلی (NAFLD) و بیماری کبد چرب الکلی (AFLD).NAFLD ناشی از مصرف الکل سنگین نیست، بلکه عوامل دیگری مانند چاقی، دیابت، کلسترول بالا یا رژیم غذایی ضعیف است. AFLD ناشی از مصرف بیش از حد الکل است که به سلول های کبدی اسیب می رساند و از شکستن چربی جلوگیری می کند. در این سایت درباره ی بهترین روش درمان کبد چرب گرید 2 می خوانیم.

تفاوت کبد چرب و سالم

کبد درجه۱(grade1):

شکل خفیفی از بیماری کبد چرب غیر الکلی (NAFLD)  است. زمانی رخ می دهد که چربی اضافی در کبد تجمع پیدا کند. همچنین به عنوان کبد چرب ساده یا خفیف شناخته می شوددر این مرحله تجمع چربی در کبد باعث آسیب یا التهاب قابل توجهی نشده است.اکثر افراد مبتلا به کبد چرب درجه 1 هیچ علامتی ندارند، اما برخی ممکن است احساس خستگی یا کمی ناراحتی در سمت راست بالای شکم خود داشته باشند

برخی از علل احتمالی کبد چرب درجه 1عبارتند از:

  1. چاقی یا اضافه وزن
  2. دیابت نوع 2 یا مقاومت به انسولین
  3. سطوح بالای چربی در خون
  4. سندرم متابولیک
  5. مصرف بیش از حد الکل
  6. سوء تغذیه یا کاهش وزن سریع
  7. برخی داروها یا سموم
  8. شرایط ژنتیکی نادر 12

(Grade2)کبد چرب درجه۲:

 وضعیتی است که در آن کبد تجمع چربی متوسط، التهاب و آسیب احتمالی دارد. این می تواند ناشی از عواملی مانند چاقی، دیابت(علائم دیابت )، کلسترول بالا و مصرف الکل باشد. برخی از علائم کبد چرب درجه 2 عبارتند از: خستگی، ناراحتی شکمی، تشنگی، نفخ، و اختلالات خواب. در صورت عدم درمان، کبد چرب درجه 2 می تواند به بیماری های جدی کبدی تبدیل شود.بهترین روش درمان کبد چرب گرید 2 ، کاهش وزن است . توصیه میشود حد اقل 10 درصد از وزن بدن خود را کاهش دهید.

درد در گرید 3

(GRADE3)کبد چرب درجه۳:

 شدیدترین شکل بیماری کبد چرب غیر الکلی (NAFLD) است که درصد زیادی چربی در کبد و التهاب شدید دارد. می تواند علائمی مانند درد، خستگی و یرقان ایجاد کند. با کلسترول بالا، دیابت و چاقی مرتبط است.

(Grade4)کبد چرب درجه۴:

 پیشرفته ترین و جدی ترین مرحله بیماری کبد چرب غیر الکلی (NAFLD) است. این بدان معنی است که کبد به دلیل التهاب و آسیب طولانی مدت دچار زخم هایی شده است که به آن سیروز نیز می گویند. سیروز می تواند توانایی کبد را برای انجام عملکردهای حیاتی خود، مانند فیلتر کردن سموم، تولید صفرا، و تنظیم سطح قند خون و کلسترول، مختل کند.


برخی از اقدامات پیشگیرانه (prevention)عبارتند از:

  • 1.حفظ وزن سالم و شاخص توده بدنی (BMI)
  • 2.کنترل سطح قند خون و کلسترول
  • 3.خوردن یک رژیم غذایی متعادل که کم چربی اشباع، شکر و نمک و فیبر، میوه ها، سبزیجات و پروتئین بدون چربی است
  • 4.ورزش حداقل 150 دقیقه در هفته یا 30 دقیقه در روز، پنج روز در هفته
  • 5.انجام معاینات منظم و غربالگری برای عملکرد کبد و سایر شرایط بهداشتی

علائم بیماری کبد چرب (symptoms of fatty liver) :


با این حال، بسیاری از افراد مبتلا به بیماری کبد چرب هیچ نشانه ای ندارند، به ویژه در مراحل اولیه. تنها راه تشخیص بیماری کبد چرب با ازمایش خون، سونوگرافی یا بیوپسی کبد است.
درمان این بیماری بستگی به علت و شدت ان دارد. هدف اصلی ،کاهش میزان چربی در کبد و جلوگیری از اسیب یا عوارض بیشتر است.

  علائم کبد چرب در زنان و مردان :


.تفاوت زیادی در علائم کبد چرب در مردان و زنان وجود ندارد، زیرا هر دو جنس می توانند علائم مشابهی از آسیب یا التهاب کبد را تجربه کنند. با این حال، برخی از مطالعات نشان داده اند که زنان ممکن است بیشتر از مردان به بیماری کبد چرب غیرالکلی (NAFLD) مبتلا شوند، به خصوص پس از یائسگی.این ممکن است به دلیل تغییرات هورمونی مانند سطوح پایین استروژن باشد که بر متابولیسم چربی و گلوکز در کبد تأثیر می گذارد.

علائم کبد چرب در صورت:

  1. پف کردگی: بیماری پیشرفته کبد می تواند بر توانایی کبد شما برای ساخت پروتئین اثر بگذارد که جریان خون و دفع مایعات را مختل می کند. در نتیجه، ممکن است متوجه شوید که صورتتان کمی پف کرده‌تر به نظر برسد.
  2. پوست تیره در چین گردن: این بیماری می تواند به افزایش مقاومت به انسولین کمک کند، به این معنی که بدن شما نمی تواند به طور موثر از انسولین استفاده کند. انباشته شدن انسولین اضافی در بدن شما می تواند شرایطی به نام آکانتوز نیگریکانس (Acanthosis nigricans)ایجاد کند. این عارضه باعث تیره شدن چین‌های پوست، مانند چین و چروک گردن می‌شود .
  3. روزاسه(Rosacea): روزاسه یک بیماری پوستی است که می تواند باعث شود پوست شما بسیار قرمز به نظر برسد. همچنین ممکن است هنگام ابتلا به روزاسه، متوجه رگ های خونی قرمز کوچک یا برجستگی های سفید روی صورت خود شوید. اگرچه همه مبتلایان به روزاسه به بیماری کبد چرب مبتلا نیستند، روزاسه ممکن است نشانه آن باشد.
  4. اگزانتم یا بثورات اطراف دهان : بیماری های مزمن کبد مانند بیماری کبد چرب می تواند باعث شود بدن شما مواد مغذی خاصی را به خوبی جذب نکند. یکی از این مواد معدنی روی است. بسیاری از افراد مبتلا به NAFLD کمبود روی دارند. بر اساس یک بررسی در سال 2022، یکی از عوارض شایع کمبود روی، درماتیت است. اغلب به صورت تحریک پوست اطراف دهان شما ظاهر می شود. به نظر می رسد این تحریک مانند راش هایی است که دارای برجستگی های کوچک پر از مایع یا ظاهر جامد است .
  5. خارش:این بیماری می تواند منجر به خارش پوست بدن از جمله روی صورت شما شود. خارش ، به دلیل نمک های صفراوی بیش از حد در بدن شماست. خاراندن معمولاً تسکین نمی دهد و ممکن است تحریک را بدتر کند .
جوش های پوستی

علائم خطرناک کبد چرب:

  • 1.زردی (زردی پوست یا چشم) که نشان دهنده آسیب یا نارسایی کبد است
  • 2.کبودی یا خونریزی آسان، که نشان دهنده اختلال در انعقاد خون به دلیل اختلال عملکرد کبد است
  • 3.سردرگمی یا تغییرات شخصیتی، که ممکن است نشان دهنده انسفالوپاتی (encephalopathy)کبدی باشد، وضعیتی که در آن سموم در مغز تجمع می‌یابند زیرا کبد نمی‌تواند آن‌ها را فیلتر کند
  • 4.تورم در شکم یا پاها، که ممکن است نشانه تجمع مایعات (آسیت یا ادم) ناشی از پرفشاری خون پورتال باشد، وضعیتی که در آن فشار خون در وریدهایی که کبد را تامین می‌کنند بسیار بالاست.
  • 5.استفراغ خونی یا مدفوع سیاه رنگ که ممکن است نشانه خونریزی واریس باشد، بزرگ شدن وریدهای مری یا معده که ممکن است به دلیل فشار خون پورتال پاره شود

بهترین روش درمان کبد چرب گرید2 (the best treatment of fatty liver):

بهترین روش درمان کبد چرب گرید 2 ، کاهش وزن است . توصیه میشود حد اقل 10 درصد از وزن بدن خود را کاهش دهید.ین میتواند به کاهش التهاب کبد و میزان چربی در کبد کمک کند.با این حال کاهش حتی 3 تا 5 درصد از وزن اولیه میتواند مزایایی داشته باشد . به گفته دکتر ریچو مری گریس ، بهترین روش ، تغییر شیوه زندگی به جای درمان پزشکی است. این تغییرات شامل کاهش وزن، ورزش هوازی، داشتن رژیم غذایی مدیترانه ای و گنجاندن کافئین در رژیم غذایی شما می شود. ویتامین E و پیوگلیتازون درمان های توصیه شده برای NASH اثبات شده با بیوپسی هستند.

کاهش وزن اولین گام در درمان NAFLD است مکمل ویتامین E همچنین ممکن است به درمان گرید 2 در بزرگسالان کمک کند. جراحی کاهش وزن یا داروها ممکن است برای افراد خاصی مفید باشد و برای کسانی که سیروز به دلیل NASH دارند، ممکن است پیوند کبد مورد نیاز باشد. توجه به این نکته مهم است که هیچ درمان تایید شده توسط FDA برای این بیماری وجود ندارد.(معرفی بهترین دکتر گوارش)

روش های درمان کبد چرب(fatty liver treatment methods):

1.تغییرات شیوه زندگی مانند از دست دادن وزن، خوردن یک رژیم غذایی سالم، ورزش منظم و اجتناب از الکل و تنباکو
2.داروهایی مانند متفورمین(metformin)، پیوگلیتازون(pioglitazone) یا ویتامین E که ممکن است به بهبود عملکرد کبد و کاهش التهاب کمک کند.
3.جراحی(surgery)، مانند جراحی چاقی یا پیوند کبد، که ممکن است برای موارد شدید بیماری کبد چرب که به درمان های دیگر پاسخ نمی دهد، در نظر گرفته شود.

بیماری کبد چرب را می توان با پیروی از یک سبک زندگی سالم و اجتناب از عوامل خطر که به ان کمک می کند، جلوگیری یا معکوس کرد.

عوارض بیماری کبد چرب(complication of fatty liver):

 در بسیاری از افراد، کبد چرب به خودی خود در ابتدا مشکلات زیادی ایجاد نمی کند.در طول زمان می تواند به آرامی بدتر شود.  چربی اضافی در کبد باعث التهاب کبد می شود که در نهایت منجر به زخم (فیبروز) کبد می شود.  همچنین ممکن است منجر به بیماری مزمن کبدی جدی‌تر، مانند سیروز یا سرطان کبد شود. برخی از افرادی که به سیروز کبدی شدید مبتلا می شوند باید پیوند کبد انجام دهند. افراد مبتلا به کبد چرب بیشتر در معرض خطر حمله قلبی و سکته هستند.

آیا کبد چرب باعث مرگ میشود؟

بعید است که کبد چرب به خودی خود باعث مرگ ناگهانی شود، اما می تواند خطر سایر عوارض جدی مانند نارسایی کبد، سرطان کبد یا خونریزی را افزایش دهد.
کبد چرب همچنین می تواند امید به زندگی افراد مبتلا به آن را کاهش دهد، به خصوص اگر آنها به بیماری قلبی عروقی نیز مبتلا باشند.
یک مطالعه نشان داد که افراد مبتلا به کبد چرب ممکن است امید به زندگی کمتری در حدود 2.8 سال در مقایسه با افراد بدون کبد چرب داشته باشند.

مواد غذایی مفید برای کبد چرب(useful foods for fatty liver) :

به طور کلی، رژیم غذایی برای بیماری کبد چرب شامل موارد زیر است:

  • میوه ها و سبزیجات
  • گیاهان پر فیبر مانند حبوبات و غلات کامل
  • کاهش قابل توجه مصرف برخی غذاها و نوشیدنی ها، از جمله آنهایی که حاوی قند، نمک، کربوهیدرات های تصفیه شده و چربی اشباع هستند.
  • بدون الکل
مصرف سیب برای کبدچرب مفید است

۱. قهوه برای کمک به کاهش آنزیم های غیر طبیعی کبدی

فنجان قهوه روزانه شما

یک بررسی در سال 2021 نشان داد که مصرف منظم قهوه با کاهش خطر ابتلا به NAFLD و همچنین کاهش خطر پیشرفت فیبروز کبدی مرتبط است.

همچنین به نظر می‌رسد قهوه تعداد آنزیم‌های غیرطبیعی کبدی را در افراد در معرض خطر ابتلا به بیماری‌های کبدی کاهش می‌دهد.

۲.سبزی برای جلوگیری از تجمع چربی

ترکیبات موجود در اسفناج و سایر سبزیجات برگدار ممکن است به مبارزه با بیماری کبد چرب کمک کند.یک مطالعه مشاهده‌ای در سال 2021 نشان داد که خوردن اسفناج به طور خاص خطر ابتلا به NAFLD را کاهش می‌دهد، احتمالاً به دلیل نیترات و پلی فنول‌های متمایز موجود در برگ سبز.به اندازه کافی جالب توجه است که این مطالعه بر روی اسفناج خام متمرکز بود، زیرا اسفناج پخته شده همان نتایج قوی را نداشت. این می تواند به این دلیل باشد که پختن اسفناج (و سایر سبزیجات برگدار) ممکن است محتوای پلی فنول و فعالیت آنتی اکسیدانی را کاهش دهد.

سیب: این میوه معجزه آسای دیگری برای بهبود سلامت کبد شماست، زیرا حاوی فیبر است و می تواند به سم زدایی کبد کمک کند. از یک متخصص تغذیه در تهران کمک بگیرید تا شما را راهنمایی کند که برای غلبه بر مشکلات کبدی چه بخورید و از رژیم غذایی حذف کنید.

مواد غذایی مفید

مواد غذایی مضر(harmful foods):

نوشابه: حاوی شربت ذرت با فروکتوز بالا است.  شربت ذرت با فروکتوز بالا با تجمع و ذخیره چربی بالا در کبد، التهاب و نقش مهمی در بیماری کبد چرب مرتبط است.  شربت ذرت با فروکتوز بالا را می توان در سایر غذاها یافت، بنابراین خواندن و درک برچسب های مواد غذایی مهم است.

 مرغ سرخ شده: سرشار از چربی اشباع شده است و می تواند باعث تجمع چربی در اطراف کبد شود.  مصرف بیش از 7 درصد از مصرف روزانه از چربی های اشباع شده نه تنها تجمع چربی در اطراف کبد را افزایش می دهد (چیزی که سعی می کنید از آن اجتناب کنید)، بلکه باعث ایجاد پلاک در شریان های شما می شود و خطر حمله قلبی و سکته را افزایش می دهد.

 آب پرتقال: سرشار از قند تصفیه شده است که مقاومت به انسولین را بدتر می کند، باعث التهاب می شود و ذخیره چربی را تقویت می کند = ترویج بیماری کبد چرب. 

 سس سویا: سرشار از نمک است که ممکن است باعث اختلال در سیستم رنین-آنژیوتانسین شود که ممکن است یکی از اجزای کلیدی ایجاد NAFLD باشد.

مواد غذایی مضر

تشخیص(diagnosis):

 از آنجایی که NAFLD معمولاً هیچ علامتی ایجاد نمی‌کند، اغلب زمانی که آزمایش‌هایی که به دلایل دیگر انجام می‌شوند به مشکل کبدی اشاره می‌کنند، پیدا می‌شود.  برای مثال، آزمایش خونی که در طول یک معاینه سالانه انجام می‌شود، ممکن است سطوح بالایی از آنزیم‌های کبدی را نشان دهد که می‌تواند منجر به آزمایش‌های بیشتر و تشخیص NAFLD شود.

آزمایشات خون:

  • 1. شمارش کامل خون(کم خونی)
  • 2.مطالعات آهن، که نشان می دهد چقدر آهن در خون و سایر سلول ها وجود دارد
  • 3. آنزیم های کبدی و تست های عملکرد کبدی.
  • 4. آزمایشات هپاتیت ویروسی مزمن (هپاتیت A، هپاتیت C و غیره).
  • 5. تست غربالگری بیماری سلیاک
  • 6. قند خون ناشتا.
  • 7. هموگلوبین A1C که نشان می دهد قند خون شما چقدر پایدار است.
  • 8. پروفایل لیپیدی که چربی های خون مانند کلسترول و تری گلیسیرید را اندازه گیری می کند.
ازمایش خون

تست های تصویربرداری:

 تست‌های تصویربرداری مورد استفاده برای تشخیص NAFLD عبارتند از:

  • 1. سونوگرافی شکم، که اغلب اولین آزمایشی است که در مواقع مشکوک بودن به بیماری کبد استفاده می‌شود.
  • 2. تصویربرداری رزونانس مغناطیسی (MRI) یا توموگرافی کامپیوتری (CT) اسکن.  این آزمایش‌ها در یافتن فیبروز خفیف کبد بهتر هستند، اما نمی‌توانند NASH را از NAFLD تشخیص دهند.
  • 3. الاستوگرافی گذرا، نوع جدیدی از سونوگرافی که سفتی کبد شما را اندازه گیری می کند.  سفتی کبد نشانه فیبروز یا اسکار است.
  • 4. الاستوگرافی رزونانس مغناطیسی، که تصویربرداری MRI را با امواج صوتی ترکیب می‌کند تا یک نقشه بصری یا الاستوگرام ایجاد کند که سفتی بافت‌های بدن را نشان می‌دهد.

درمان فوری کبد چرب :

تغییرات سبک زندگی و رژیم غذایی در حال حاضر مؤثرترین و بهترین روش درمان گرید 2 ومدیریت NAFLD هستند. 

ورمان با دارو

درمان سه سوته کبد:

مهم است که با یک متخصص پزشکی داخلی مشورت کنید تا بهترین اقدام را برای وضعیت خاص خود تعیین کنید. (معرفی بهترین ها)

درمان صد در صد کبد چرب:

درمان NAFLD معمولاً با کاهش وزن شروع می شود.  این را می توان با خوردن یک رژیم غذایی سالم، محدود کردن اندازه وعده ها و ورزش انجام داد.  کاهش وزن ممکن است سایر مشکلات سلامتی را که منجر به NAFLD می‌شوند، بهبود بخشد.  به طور معمول، کاهش 10 درصد از وزن بدن یا بیشتر توصیه می شود.  اما از دست دادن حتی 3 تا 5 درصد از وزن اولیه می تواند مزایایی داشته باشد.  جراحی کاهش وزن یا داروها نیز ممکن است برای افراد خاصی مفید باشد.

 هیچ دارویی برای درمان NAFLD یا NASH تأیید نشده است، اما چند دارو در کارآزمایی‌های بالینی در حال مطالعه هستند که ممکن است کمک کند.همین حالا برای درمان و ویزیت متخصص در خانه اقدام کنید.

داروی معجزه گر کبد چرب:

خرمالو یک میوه کامل است که با انواع کاروتنوئیدها مانند لوتئین، آستاگزانتین، بتاکاروتن و بتا کریپتوکسانتین ارتقاء یافته است. از این نظر، تحقیقات انجام شده نشان داده است که بتا کریپتوکسانتین موجود در این میوه می‌تواند این بیماری را بهبود ببخشد و تاثیرات درمانی فراوانی روی کبد ایجاد کند

پروفسور کبد ایران:

علویان استاد پزشکی و متخصص کبد است، اولین کلینیک هپاتیت را در سال 1374 در سازمان انتقال خون ایران در تهران تأسیس کرد و یکی از بنیانگذاران موسسه خیریه حمایت از کبد ایران در سال ۱۳۷۴ است.

بهترین متخصص گوارش و کبد در تهران:

اگر آزمایش‌ها نشان می‌دهد که کبد چرب دارید، ممکن است برای بررسی بیشتر سلامت خود به آزمایش‌های دیگری نیاز داشته باشید.  بسته به نتایج آزمایش‌ها، پزشک ممکن است به شما پیشنهاد کند که به یک متخصص گوارش (پزشک متخصص) مراجعه کنید.  در موارد شدید، متخصص ممکن است بیوپسی از کبد شما را برای تایید تشخیص ترتیب دهد.همین حالا میتوانید درمان قطعی این بیماری را با گروه پزشکی ویستان شروع کنید.

کبد چرب

پیوبسی کبد(liver biopsy):

بیوپسی کبد روشی برای برداشتن یک قطعه کوچک از بافت کبد شما است. معمولاً با استفاده از سوزن از دیواره شکم انجام می شود. نمونه بافت در آزمایشگاه برای علائم التهاب و جای زخم بررسی می شود. بیوپسی کبد بهترین راه برای تشخیص NASH است و میزان آسیب کبدی را به وضوح نشان می دهد. این روش با استفاده از سوزنی که از دیواره شکم عبور داده و وارد کبد می شود انجام می شود.

پیوبسی کبد

مرکز  گوارش و کبد در تهران:

مرکز تحقیقات بیماری های هضم یک مرکز تحقیقاتی برای بیماری های گوارشی و کبد در تهران ، ایران است.  این مرکز در بیمارستان شریعتی و وابسته به دانشگاه علوم پزشکی تهران (TUMS) 1 واقع شده است. این مرکز دارای چهار مرکز تحقیقاتی است: مرکز تحقیقات بیماری‌های گوارشی، مرکز تحقیقات سرطان‌شناسی گوارش، مرکز تحقیقات بیماری‌های کبد و لوزالمعده، و مرکز تحقیقات درمان‌های سلولی. 

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تماس با ما 02146291345